Για να εκτιμήσετε πραγματικά τα vintage γυαλιά ηλίου, γιατί να μην μάθετε την ιστορία των γυαλιών ηλίου; Το 1929, ο Sam Foster άρχισε να πουλά γυαλιά ηλίου στο Atlantic City, New Jersey, στον πεζόδρομο με το όνομα "Foster Grant". Μπορείτε να πιστώσετε στις διασημότητες, τουλάχιστον εν μέρει, την αύξηση της δημοτικότητας των γυαλιών ηλίου ως μόδας, καθώς οι αστέρες του κινηματογράφου άρχισαν να φορούν τα πρώτα σχέδια στη δεκαετία του 1930.

Τα γυαλιά ηλίου της δεκαετίας του '30 έγιναν κάτι περισσότερο από μια μορφή προστασίας για τα μάτια. έγιναν δήλωση μόδας. Καθώς ξημέρωσε η δεκαετία του 1940 και ο κόσμος βρέθηκε σε πόλεμο, τα προαναφερθέντα γυαλιά ηλίου αεροπόρου έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση, που δημιουργήθηκαν ειδικά για να βοηθήσουν τους πιλότους που πετούν σε αποστολές μάχης.

Στη μεταπολεμική δεκαετία του 1950, το σχήμα των γυαλιών ηλίου άρχισε να αλλάζει. Γυαλιά ηλίου Cat-eye με υπερβολικό σκελετό γύρω από τα μάτια βρήκαν μια θαυμαστή στη Μέριλιν Μονρό, η οποία άρχισε να τα φοράει στις ταινίες της. Στη συνέχεια, η δημοτικότητά τους εκτοξεύτηκε περαιτέρω όταν η Audrey Hepburn φόρεσε ένα ζευγάρι στην ταινία του 1961 "Breakfast at Tiffany's".

Μεγάλα καρέ σε ψυχεδελικά σχέδια και χρώματα κυριάρχησαν στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του '70, ενώ τα Ray-Bans κυριάρχησαν τη δεκαετία του '80 χάρη σε μεγάλο βαθμό σε διασημότητες όπως η Madonna και ο Tom Cruise. Αντί να διανύετε κάθε επόμενη δεκαετία, αρκεί να πούμε ότι αν αναζητάτε μοναδικά vintage γυαλιά ηλίου, οι επιλογές σας είναι τεράστιες και εύκολα να τις βρείτε. Εξάλλου, μιλάμε για σχεδόν έναν αιώνα επιλογών, δημοφιλείς τότε και τώρα.

Συνεχίζοντας την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε ότι χρησιμοποιούμε τα cookies και τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με το EU GDPR.Περισσότερα...

Σύνδεση

Megamenu

Σύγκριση0Αγαπημένα0

Το καλάθι σας

Δεν υπάρχουν άλλα αντικείμενα στο καλάθι σας